streda 27. mája 2015

Riaditeľ IĽP Weisenbacher vyzýva na zničenie mimovládky Úsmev ako dar.

Peter Weisenbacher, riaditeľ samozvaného Inštitútu ľudských práv, napísal:
"Oslovili ma na ulici dve mladé baby s kasičkou, že či nepodporím Úsmev ako dar. Vravím, že nepodporím a ani ony by nemali svojou dobrovoľníckou prácou, lebo táto organizácia je členom "Aliancie za rodinu", ktorá svojou činnosťou znižuje šance opustených detí dostať sa do rodiny. Pokrytectvo ako vyšité!"

Úsmev ako dar pôsobí už 30 rokov a venuje sa deťom v decákoch a náhradných rodinách, sprevádza adoptívnych rodičov, pomáha deťom z decákov v ich štarte do života, vyhľadáva odborníkov a vzdeláva ich, prevádzkuje nízkoprahové centrá a kluby, zriaďuje a prevádzkuje krízové centrá... Podľa Weisenbachera si táto mimovládka nezasluhuje podporu.
Weisenbacher kedysi aj s lgbt aktivistom Veselovským a aktivistkou Hanou Fábry označili vyjadrenia pani Sirackej (riaditeľky Ligy proti rakovine) za špinavú politickú hru - pre jej názor na definíciu rodiny (tiež tu: Voliči pred bránami). Vyvolali mediálnu hystériu znevažujúcu prácu tejto mimovládky pomáhajúcej ľuďom trpiacim na rakovinu. "Hanba Sirackej!", kričí Weisenbacher “Hanba Siráckej, že takto zneužíva Ligu proti rakovine“. A kričí ešte viac: “Nedovolíme, aby zneužívali chorých na rakovinu, ich utrpenie a naše dary na svoje nenávistné kampane a politikárčenie“. Jeho výroky pobúrili mnohých čitateľov a svoj blog mu venoval aj vynikajúci bloger pán Miroslav Lettrich - oplatí sa prečítať tu.
Peter Weisenbacher bol kedysi aj v AI, ktorú vytuneloval. Vďaka jeho podvodnému konaniu Slovensko stratilo v sieti AI hlasovacie právo - dodnes je iba pozorovateľom bez práva hlasovacieho.
Prečo sa sekulárni humanisti odmietajú dištancovať od tohoto chrapúňa? 

V tohtoročnej ankete "Homofób roka" medzi nominovanými výrokmi je aj tento:
Manželstvo je jedinečný zväzok medzi mužom a ženou
Definícia homofóba tak najnovšie zahŕňa každého, kto si myslí, že manželsto je zväzok muža a ženy. Pokiaľ si ale budete myslieť, že manželstvo je zväzok "kutáča a portvíša", bude to normálne. 
Pripomeňme si, že Inštitút ľudských práv okrem práva uchádzať sa o 2% daní dostáva tisíce eur aj z daní nás všetkých. Na portále IĽP sa to nedozviete, no informačné kanály v našej krajine už umožňujú si takéto údaje overiť nezávisle od zamlčiavania Weisenbachera. Napríklad tu:
http://www.edata.sk/ico/42260361/Institut-ludskych-prav
Za politickú reklamu z klávesniece riaditeľa tohoto pseudoľudskoprávneho inštitútu platia politici štedré benefity. Napr. v roku 2010 Weisenbachera vychválil Ftáčnika do nebies a vďaka nenechala na seba dlho čakať - pozrime ho: zmluva o dotácii medzi súdruhom Ftáčnikom a súdruhom Weisenbacherom:
Občania, to ste na tom tak mentálne biedne, že podporujete takýto odpad akým je Inštitút ľudských práv Petra Weisenbachera?



Článok môžete podporiť zahlasovaním na Vybrali.sme.sk

2 komentáre:

  1. Weisenbacherova drzosť je nebytečná. A ak ho okamžite nevyhodia zo všetkých mimovládok kde robí, tak okamžite týmto zakázať činnosť a odobrať dotácie. Veď to už snáď ani nie je normálne. Polarizuje a rozoštváva spoločnosť, potom ešte kauza s plagiátom???
    - podotýkam, P. Weisenbacher sa na internete vyjadruje (ak je to on), že bude žalovať na súde. Tak sa môžme tešiť.

    Ja som napísal svoj názor. Na to mám právo, p. Weisenbacher. To je sloboda slova. Nemáme totalitu ani fašizmus, aby sa za názor trestalo a zatváralo. To nedávno obhájil aj p. Harabin, ktorý povedal, že podľa neho jedna sudkyňa patrí na psychiatriu. Spor vyhral.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Weisenbacherova drzosť je nebytečná. A ak ho okamžite nevyhodia zo všetkých mimovládok kde robí, tak okamžite týmto zakázať činnosť a odobrať dotácie. Veď to už snáď ani nie je normálne. Polarizuje a rozoštváva spoločnosť, potom ešte kauza s plagiátom???
    - podotýkam, P. Weisenbacher sa na internete vyjadruje (ak je to on), že bude žalovať na súde. Tak sa môžme tešiť.

    Ja som napísal svoj názor. Na to mám právo, p. Weisenbacher. To je sloboda slova. Nemáme totalitu ani fašizmus, aby sa za názor trestalo a zatváralo. To nedávno obhájil aj p. Harabin, ktorý povedal, že podľa neho jedna sudkyňa patrí na psychiatriu. Spor vyhral.

    OdpovedaťOdstrániť