piatok 16. januára 2015

AIDS a homosexuáli alebo Tutková vesus RTVS.

V posledné dni som zaznamenal hysterický povyk ohľadom letáčika distribuovaného organizátormi a podporovateľmi referenda.

K textu zaujalo stanovisko aj naše neslávne známe verejnoprávne médium.
Výhrada smeruje k argumentu z letáčika, ktorý znie, citujem:

Homosexuálny životný štýl – 76% prípadov AIDS.

Nuž čo si to tá pani Tutková vlastne dovoľuje… pichať do osieho hniezda. RTVS, konkrétne Radiožurnál, sa v tom “poštáral” a tak RTVS vydala na svojom fcb vyhlásenie, z ktorého citujem:
Leták distribuovaný po kostoloch tiež tvrdí, že 76% chorých na AIDS sú homosexuáli. Opäť bez uvedenia zdroja informácie. Podľa Amerického vládneho centra pre kontrolu a prevenciu pred chorobami je medzi homosexuálmi vyšší výskyt tohto ochorenia. Podiel 76% sa však vzťahuje na gayov v Spojených Štátoch. Údaj v letáku sa pritom obmedzuje len na mužskú časť homosexuálnej komunity.
Aj naši pestrofarební priatelia vyjadrili nevôľu s týmto tvrdením pani Tutkovej a tak sa do nej pustili hlava-nehlava. Je pozoruhodné, ako v prípade aktivistov za referendum sa zrazu nehľadí na ľudskú dôstojnosť a urážanie a psychické útoky na ženu sú s nadšením rešpektované ako sloboda prejavu. Zdá sa, že ani najväčšiu ochrankyňu práv žien a bojovníčku proti násiliu páchanému na ženách na Slovensku a v celom Vesmíre – pani Pietruchovú – tieto verbálne útoky voči pani Tutkovej nezaujímajú. Zrejme tu máme nielen viac kategórií rodov, ale aj viac kategórií žien – a niektoré si jednoducho nemôžu nárokovať na ochranu pred násilím. Najmä ak na čelo feministického hnutia za práva žien sú menované pojašené baby s “možnosťou voľby”. Ale nie o tom som chcel.
Na portále Verejného zdravotníctva Slovenskej republiky nájdete pomerne čerstvú štatistiku k výskytu AIDS/HIV u nás – je z júna minulého roku a citujem z nej:
Väčšina HIV infekcií bola v SR zaznamenaná v skupine mužov majúcich sex s mužmi a získanie nákazy homosexuálnym stykom bolo stanovené v 64,5% prípadov. Heterosexuálnym stykom bolo prenesených 24,0% infekcií, 2,2% injekčným užívaním drog (z 12 prípadov väčšina získaná mimo SR), 0,2% transfúziou krvi (jeden prípad nákazy mimo SR v roku 1986) a v 9,1% prípadov nebol spôsob prenosu stanovený. Najviac HIV infikovaných ľudí žije vo väčších mestách a najvyššia kumulatívna incidencia HIV infekcie je dlhodobo v Bratislavskom kraji.
Takže pomer je 64,5: 24 : 2,2 : 0,2 : 9,1.
Zaujíma nás porovnanie počtu prípadov AIDS iba z pohľadu sexuálnej preferencie. Teda pomer 64,4: 24 po odrátaní pre naše porovnanie nevýznamné príčiny sa mení 72,9 : 27,1.
Na 4% populáciu homosexuálne orientovaných mužov pripadá závratný takmer trojštvrtinový podiel všetkých prípadov AIDS u mužov na Slovensku.
Pani Tutková použila čísla zo štatistiky z USA, ako tvrdí fcb Slovenského rozhlasu, RTVS – číslo 76%.
Je to číslo prehnané? V žiadnom prípade.

Porovnajme si teraz pravdepodobnosť nakazenia pri pohlavnom styku homosexuálnom (medzi mužmi) a heterosexuálnom (medzi mužom a ženou)
Počítajte so mnou.
1% z celkovej populácie, ak by ho tvorili iba homosexuáli, je zodpovedné za 72,9 : 4% =18,225 % všetkých prípadov AIDS - u mužov.
1% z celkovej populácie, ak by ho tvorili iba heterosexuáli, je zodpovedné za 27,1: 96% = 0,282 % všetkých prípadov AIDS u mužov.
A teraz to porovnanie:  18, 225 : 0,282 = 64,6276
Pravdepodobnosť, že sa nakazíte touto zákernou infekčnou chorobou pri pohlavnom styku s homosexuálom je až 64,6 násobne väčšia.
Pre tých, ktorí majú radšej percentá, tak výsledok bude nasledovný: Pravdepodobnosť, že sa nakazíte touto zákernou infekčnou chorobou pri pohlavnom styku s homosexuálom je až o 6460 % väčšia. ako pri sexe muža so ženou.
Pápež Benedikt XVI, katolícky intelektuál, mal veľkú pravdu, ak tvrdil, že kondómy nie sú riešním pre Afriku. Najlepším riešením je manželská vernosť v trvalom a vernom vzťahu muža a ženy.

Neverím, že by sa táto štatistika dostala do učebníc liberálnej sexuálnej výchovy u nás.

P.S.Blog bol pôvodne uverejnený na blogovisku Pravda, odkiaľ bol ostránený bez predchádzajúceho avíza. Mrzí ma, priatelia z blogoviska blog.pravda.sk, že sú na blogovisku portálu Pravda cielene a propagandisticky znevýhodňované články pro-life blogerov. Bez udajania dôvodu sú odstraňované z titulky alebo pod rôznymi falošnými zámienkami úplne zmazávané. Je to na škodu veci... 
     



    1 komentár: