utorok 21. júla 2015

10 dôvodov, prečo nevoliť Chmelára

alebo
Prečo Chmelár do politiky nepatrí.



Pred viac ako 60 rokmi predniesol kresťanský kazateľ Martin Luther King mladší vetu "I have a dream.  Mal som sen. Táto veta sa stala rétorickou ikonou, označujúcou boj za slobodu slova, práva pre všetkých a rovnosť pred zákonom. Aký SEN  má protikresťanský aktivista a marxista Chmelár, si môžeme dokresliť na základe jeho rozsiahleho blogerského diela, vyhlásení a videí.


1. Kto sleduje blogosféru, tak mi určite/snáď dá za pravdu, že Eduard Chmelár je mimoriadne plodný a rozhľadený bloger. Tento pán v stredných rokoch s mesianistickým komplexom sa pasoval do pozície odborníka na všetko. Na jednej strane vedomostný rozsah, no na druhej strane analytická katastrofa. Eduard Chmelár si dlhoročne buduje imidž všeobecne obľúbeného človeka - na svojom fcb sa rád pýši spoločnými fotografiami s prominentami spoločenského a politického života. Táto jeho aktivita však podsúva podprahové posolstvo: "Aha, aký som dobrý!" No Chmelár v skutočnosti nie je ani dobrý ani obľúbený. To jeho prezentovanie je na úrovni turistu odfoteného pre Eifelovke s rovnakom nevysloveným odkazom : "Tu (aj tam...) som bol, tu aj tam som ja... "

2. Eduard Chmelár má rád diskusie, kde mu diskutéri ako poslušné psy lížu päty a kňučia na jeho slávu. Oponentov svojho jedine správneho názoru bez milosti zabanuje. Chmelár preto odišiel z portálov, kde je sloboda diskusie. Neznesie ju.


3. Eduard Chmelár sa teda - v nadväznosti na vstup do politiky - v duchu politicky korektného správania rozhodol odstúpiť z funkcie rektora. Je to zaiste správne rozhodnutie v súlade s politickou kultúrou. No toto rozhodnutie vnímam ako odporný politický kalkul. Keď pred pár mesiacmi buvlárne médiá usvedčili pána rektora z profesionálneho zlyhania tým, že dokázali Chmelárovi sex so žiačkou, ktorú vyučoval, nepovažoval za vhodné v súlade s politickou kultúrou z funkcie rektora odstúpiť. Eduard Chmelár sa za svoje správanie ospravedlnil - tak trošku som na sekundu uveril, že s tým Chmelárom nie je to ešte stratené a raz z neho niečo môže byť - no nasledovalo vytriezvenie. Podráždený Chmelár sa začal vyhrážať médiám súdno-právnymi procesmi. Vraj nie je vereným činiteľom a vraj sa nemajú do jeho súkromia čo starať. Nuž vysoko sa mi obočie povytiahlo. Sex učiteľa so žiačkou je rovnakým profesionálnym zlyhaním ako sex psychiatra s pacientkou alebo vyšetrovateľa s podozrivou osobou. Konflikt záujmov však pre Chmelára nebol dostatočným dôvodom na odstúpenie z postu rektora.
Zdroj:  Sex na škole nie je problém


4. Eduard Chmelár je viacnásobný politický skrachovanec. Po fiasku strany 99%, ktorú spoluzakladal spolu s Jurajom Mesíkom (súčasným sexuálnym partnerom Oľgy Pietruchovej), a ktorá mala byť ľavicovou politickou stranou chudobných Slovenska, dal verejný sľub, že sa do politiky už nevráti a svoje miesto vidí v treťom sektore. Dnes si už málokto spomenie na jeho snahu dostať sa do politiky ideologickou obkľukou cez zelených podvodníkov. V roku 2009 sa ako druhý muž na kandidátke Strany zelených pokúsil dostať do Europarlamentu. Dôkaz tu: https://volimzelenych.wordpress.com/tag/edo-chmelar/
Všimnite si tú vybranú spoločnosť: Pietruchová, slečna Hanka Fábryová, Mesík, Pietruchová... Všetko spriaznené duše svätej cirkvi (IĽP) najsvätejšieho Petra Weisenbachera, známeho to ľavicového marxistického extrémistu.
Revolučné časy roku 1989 boli obdobím pre rôzne kariérychtivé kreatúrky. Príležitosť priala pripraveným, ktorí zacítili vôňu moci - medzi nimi sa zjavil aj Chmelár. No ani tu neobstál a tak po krátkom rozžiarení pohasol a z VPN odišiel svinským krokom.

5. Neviem, čo užitočné urobil pre túto krajinu Chmelár. Osobne si myslím, že do politiky by nemali vstupovať ľudia preto, že chcú niečo pre krajinu urobiť, ale preto, že už niečo urobiť pre túto krajinu dokázali. Po Chmelárovi nie je ani len tehlový múrik. Iba spústa napísaného textu, z veľkej časti protirečivých taľafatiek plných nenávisti písaných s podliatymi očami a s ťažko ovládanou zúrivosťou.

6. V časoch počiatku nepokojov v Sýrii vyzýval na podporu sýrskej opozície a na zvrhnutie legitímnej tamojšej vlády (lebo nespĺňala kritéria odkazu Veľkej francúzskej revolúcie). Zo sýrskej opozície sa vytvoril Islamský štát a ten by dnes podporoval iba šialenec. V časoch nepokojov v Turecku rovnako vyzýval na  podporu tureckej opozície prehliadajúc, že tá veru sýrsku opozíciu nepodporuje, ba práve naopak, vystríha pred ňou a podporuje Sýrsku vládu. Nekonzistentný postoj Chmelára ho tak usvedčuje z diletantizmu - chcete mať takého diletenta v parlamente?

7. Je všeobecne známe, že Chmelár je marxista ako repa. No menej je známe učenie Marxa. Marx vo svojom diele Manifest komunistickej strany, (slovo KOMUNISTICKEJ pre istotu zadupľujem a zvýrazním), volá po zničení rodiny. Eduard Chmelár na svojom blogu na blogspote sa vyjadruje aj k téme rodiny v článku s priam neuveriteľným nadpisom a ešte šokujúcejším obsahom:  Rodina ako najvyššia hodnota je nemorálna priorita. K článku samozrejme je aj diskusia - precízne moderovaná, rozumejte cenzúrovaná. Eduard Chmelár sa tak hodnotovo pridal na stranu komunistov a ich ľavicových a prekvapivo aj pravicových pohrobkov. Volá po zničení rodiny a neúčasti v referende o zadefinovaní základných antropologických pojmov, na ktorých stojí vyspelá európska civilizácia. Chmelár tak robí z dôvodov ideologických, Sulík ekonomických - zničenie rodiny totiž maximalizuje zisky otrokárskeho systému dnes ľúbivo nazývaného tržný systém.

8. Chmelár dlhodobo má dobré vzťahy s ultraľavicou scénou. Pôsobí na portále Petra Weisenbachera, ktorého tento všetkému sa vyjadrujúci pán politológ nikdy nepranieroval za jeho urážlivé výroky voči zakladateľke nadácie Liga proti rakovine, za jeho vytunelovanie slovenskej pobočky AI, za jeho výzvy na vojnu proti kresťanom. Chmelár nepotrebuje za vhodné odsúdiť sexualizáciu detí, promiskutné správanie, nadšené potlesky Pietruchovej k pochodovaniu pedofilov na pražskom prajde či hrubé urážanie účastníkov Pochodu za život v Košiciach. Nemá problém ísť s týmito ľuďmi do straníckeho tímu. Chmelár sa ospravedlňuje komunite sekundárnych homosexuálov za urážlivé prejavy na ich adresu, no urážlivé prejavy na adresu predstaviteľov Katolíckej cirkvi a kresťanov všeobecne neodsúdi. Čo na tom, že inštitúcie práva našej krajiny vyniesli rozsudky dokazujuúce, že tími diskriminovanými boli práve AzR a kresťanskí aktivisti. Z pohľadu idelogického beľma pána Chmelára nehodné zmienky.


9. Keď vstupovalo Slovensko do EU, hovorilo sa o EU ako o spoločenstve suverénnych štátov, ktoré časť svojich právomocí delegujú na nadnárodné inštitúcie znásobujúce efektivitu. Ján Čarnogurský krátko po udalostiach v roku 1989 hovorí o samostanej hviezdičke na vlajke EU reprezentujúcej Slovensko. Po rokoch sa tento ideál spoločenstva samostatných štátov podvodom prehliada a vnucuje sa ideál unitárneho štátu - akýchsi "európskych spojených štátov". Stúpencom myšlienky federalizácie Európskej únie je aj pán Chmelár - dôkaz tu: Eduard Chmelár: Chceme federálnu Európu
Požiadavka na federalizáciu Európskej únie je pošliapaním túžby obyvateľov jednotlivých štátov tvoriacich EU - nemá oporu v referende. Ale je marxistickým ideálom ľavičiarov, vnútenie ktorého považujú za tak žiadúce, že mu v ceste nesmie stáť ani vôľa obyvateľov EU. Ideologické konštrukty prameniace v Manifeste komunistickej strany tak sú priamym ohrozením slobody v EU.

10. Eduard Chmelár sa rád necháva počuť, že je proti nadprávam a benefitom politických a ekonomických špičiek. No sám sa na svojom fcb chváli fotkami z pre bežného turistu neprístupných tatranských území. Do oblastí, kde by mali vstupovať len prírodovedci, záchranári alebo odborníci, on, de facto nikto a laik na úrovni turistu, pozýva svojich najlepších kamarátov na tatranské safari a teší sa, ako vyplašili rodinku medveďov. Toto elitárstvo tu už (nie)raz bolo a vždy bolo tŕňom v oku obyvateľsľtva. Ak by bol Chmelár naozaj hovorcom 99% obyvateľstva, ostro by proti takémuto správaniu 1% elity protestoval. On to však nerobí, práve naopak, upláca takýmito benefitmi tých "lepších" ako feudáli si zaväzovali lénami svojich vyvolených. Elitárstvo a klientelizmus ako z učebnice.
Dôkaz tu.


Eduard Chmelár nám prichádza so svojimi snami. Na rozdiel od sna kresťana Martina Luthera Kinga mladšieho však jeho sny sú v rozpore s ideálmi a hodnotami kresťanstva, na ktorých stojí vyspelá západná civilizácia. Tá civilizácia, ktorej priestor bol zadefinovaný najvzdialenejšími katedrálimi Rímsko-katolíckej cirkvi. Chmelár podobne ako Goebels je zdatný rečník, dokáže povedať to, čo ľudia chcú počuť a vnútiť im to, čo chce pán Chmelár, aby si ľudia mysleli. Podobne ako fašistický ateista Mussolini  či socialista Hitler uchádza sa o priazeň väčšinového kresťanského obyvateľstva naoko ľúbivými vyhláseniami o jeho obdive k pápežovi Františkovi (napr.: Tento chlapík sa mi začína naozaj páčiť). No v skutočnosti náklonnosť Chmelára ku kresťanstvu je rovnako teatrálna. Ateista Ján Parada takéto správanie trefne popisuje na mienkotvornom a vzácne necenzurovanom portále slovenských tzv. sekulárnych humanistov Humanisti.sk


(Mussolini) bol ten typ ateistu, ktorý si osobne nemyslel, že existuje nejaký boh, ale uvedomoval si silu náboženstva. A využíval, či lepšie zneužíval náboženské cítenie ľudí vo svoj prospech, vo svojej túžbe po moci.

Ďakujem, sen Eduard Chmelára má nepresvedčil.


Za článok môžete zahlasovať na Vybrali.sme.sk: http://vybrali.sme.sk/c/10-dovodov-preco-nevolit-Chmelara/

4 komentáre:

  1. Preboha! Načo 10 dôvodov, prečo nevoliť?
    Veď úplne stači jediný dôvod, prečo voliť...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Staci jeden dovod a to, ze cokolvek ine ako p.Kiska je lepsie ako to co mame dnes.
      Pan Kiska deli ludi na tych "Slusnych" spravne "orientovanych" a na to ostatne ... a stve nas do konfliktu Vychod a Zapad. Neustale nas podsuva do EU a hlavne do NATO cim nas salamovou metodou zbavuje suverenity.
      Kiskove kauzy nech vysetruju vysetrovatelia a sudia sudcovia. Ja si pockam. Pozor na to aby p.Kiska neprekracoval svoje kompetencie a nezasahoval nevhodne do sudnej a vykonnej moci. Do moci zakonodarnej svojimi opozicnym ladenim zasiahol az az ....
      Pan Kiska nieje prezident slovakov ale nejakych vonkajsich zaujmovych skupin.
      To uz je pomerne dost vela dovodov a nie len jeden za vymenu prezidenta.
      Ja len neviem ako dosiahnut aby novy pan prezident nebol casom Kiska c.2 :(.

      Odstrániť
  2. Zial prezident u nas nema velke pravomoci. Prezident ma svojimi myslienkami oslovovat ludi, vysvetlovat co sa deje a hladat cestu na spajanie roznych nazorovych skupin. Takeho prezidenta teraz nemame ale raz snad takeho budeme mat. Terajsi pan prezident stoji na strane opozicie, pravdepodobe kuje pikle zo zapadom a zial aj proti Slovensku a jednoznacne proti vychodu, deli spolocnost na tych dobrych a na tych .....

    Edo Chmelar ma velky historicky prehlad, vselico dokaze analyzovat, ci spravne to je zlozite. Tie analyzy by mali ludi niekam smerovat. Nie vzdy je lahke povedat pravdu na plne usta a stratit tak vplyv domacej alebo zahranicnej podpory. Preto tie analyzy niekedy nemozu byt celkom priame. U nasich politikov som si zvykol na velmi pokrivenu pravdu. U pana Chmelara ocakavam objektivnejsi pohlad na veci. Cas ukaze ...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Chmelár má prehľad, to uznávam.
      Psychopati majú prehľad. Napriek tomu zostávajú nebezpeční.
      Chmelár je marxista, je pravidelným hosťom udeľovania ocenení Humanista roka, ktoré organizuje združenie slovenských eštébákov. Na čele Spoločnosti Prometheus je eštebák Hrádecký a podpredsedom je priamo bývalý náčelník ŠTB Baťala. A Chmelár im poklonkuje.
      Chmelár podporuje európsku ľavicovú propagandu, LGBT...
      Chmelár ešte nedospel do politiky.

      Odstrániť